maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lastenmusaa

Kerron nyt teille yhden lastenmusiikkiin liittyvän vinkin. Ensin on kerrottava, että mä olen erittäin kriittinen musan kuuntelija. En voi sietää huonosti tehtyä musiikkia, aikuisille tai lapsille. Mulla on pitkä musatausta, ihan naperomuskarista lähtien ja monet vuodet musiikiopistossa, kuoroissa sekä myöskin nykytanssi -harrastusten kautta. Olen siis aina kuunnellut paljon musiikkia :).

Asiaan, eli me ollaan nyt pari viikkoa kuunneltu Ammuu -lastenorkerin Traktori -levyä jonka ostin Ammuun Tavastian keikalta. Se on niin hyvä! Jos haluatte hyvin tehtyä lastenmusiikkia niin tässä on. Tämä levy muuten voitti Emma-palkinnon vuoden 2011 parhaana lastenlevynä. Melodiat on tarttuvia, sanoitukset helppoja mutta hauskoja, biisit oppii heti ja niitä on hauska laulaa mukana. Tässä on sellaista hauskaa kansanmusiikkimeininkiä. Tässä linkki yhteen biisiin: Traktorilla ajelen. Ja täällä lisää pätkiä.


Tutustuttiin ekan kerran Ammuu-orkesteriin Joonatanin muskarissa jossa ope soitti meille "Piippola" -levyltä jonkun biisin. Oltiin myytyjä heti ja tilasin samantien tuon kyseisen levyn. Se oli pari vuotta sitten. Joku aika sitten saatiin sitten ystäviltä kutsu lähteä Tavastialle katsomaan orkesteria livenä ja oltiin tietysti heti messissä. Se oli sit Joonatanin eka Tavastian keikka :). Nuorena ne nykyään aloittaa. Kurkkasin Ammuun sivuille www.aammuu.fi ja siellä oli keikkakalenterikin jos joku kiinnostui.

Ipanapa -levyt on myös mahtavia ja "Kuningas EI" lienee meille se kaikista suosituin kappale :) ihana Tuure Kilpeläinen. Mutta siitä ei nyt sen enempää. Halusin vaan jakaa teille Ammuu-ilosanomaa :D. Kuunnelkaa hyvää musaa!

Kuva: Ammuu.fi

Ja alla vielä pari hämärää kuvaa Tavastialta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti