torstai 7. maaliskuuta 2013

Meillä pelataan

Joonatan on ollut innokas pelailija jo pitkään. Palapelit tulivat ensin ja nyt ollaan pelailtu muistipelejä ja muita yhdessä pelattavia lautapelejä. Nyt puhutaan siis sisäpeleistä.

Pyysin Joonatania laittamaan pelit lempparijärjestykseen ja näin hän tänään tuumasi:

1. Pallon heittely
2. Palomies Sami Domino
3. Hedelmätarha
4. Autoja -muistipeli
5. Rapido

Sitten vielä listan ulkopuolelta löytyy muita suosikkeja kuten synttärilahjaksi saatu magneettinen tikkataulu sekä se Angry Birds :)Dominopeli on Jonskusta tosi hauska, erityisesti kun siinä seikkailevat Palomies Samista tutut Penny,  Elvis, Tom ja kumppanit. Tämä tilattiin muistaakseni Amazonista.


Tämä Hedelmätarhapeli (Haba) on aivan ykkönen myös mun mielestä. Joonatan sai sen synttärilahjaksi 2-vuotiaana ja melkein siitä lähtien sitä on pelattu paljon. Se on myös tosi nätti, hedelmät ovat puisia. Pelissä pelataan yhtessä korppia vastaan, ei toisiaan vastaan. Sopii siis hyvin ensipeliksi :)Muistipeli on noussut yhdeksi suosikkipeleistä kun joulupukki toi sellaisen, jossa korteista paljastuu hienoja autoja. 

Alla kuvassa Rapido, joka tuli myös pukilta ja se onkin ollut myös tosi hauska peli. Se on myös ekologinen, eli materiaali on bambua ja pakkaus kierrätyspaperista. Tämä on nopea peli, eli bambutikkuihin kerätään oikean värisiä puupalloja - kumpi saa ekaksi oikean suoran huutaa "Rapido". Se vasta hauskaa on :)Synttärilahjaksi tuli tämä hauska magnettinen tikkataulu (Magnetic dartboard, Juegos de Mesa). Se on ollut myöskin ihan hitti meillä :) . Tikat pysyvät tosi jämäkästi magneettien avulla tuossa ripustettavassa taulussa.


Viimeisimpänä vaan ei vähäisempänä, Angry Birds. Miten se voikin koukuttaa jo neljävuotiaan? Meillä Joonatan on oppinut samalla käyttämään ipadia ja osaa siis laittaa pelin päälle itse. Tätä rajoitetaan meillä pariin vartin pelikertaan päivässä. Oikeasti ei ole vielä tarvinnut varsinaisesti rajoittaa, mielenkiinto yleensä loppuukin tuon vartin jälkeen. 


Haluaisin testata muitakin ipad -pelejä, laittakaa vinkkiä jos olette testanneet hyviä! Suunnitteilla pari reissua, jossa peleille voisi olla käyttöä. 

2 kommenttia:

 1. https://itunes.apple.com/fi/app/matikkaa-3-6-vuotiaille/id471864743?l=fi&mt=8

  2 vuotias tyttäreni ja kohta nelivuotias poikani viihtyvät tämän parissa hyvin.
  Selkeät ohjeet ja palkitseva :)
  Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ladattin jo tänään testiin, kiitos vinkistä! Joonatan tykkäs tästä pelistä ja oli ylpeä aina kun sai tason valmiiksi :) jes!

   Poista