keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pallomasu ja sokerilakko

Viikolla 29 (tai jotain) näyttää pallomaha tältä. Ensin sitä ihmetteli ja tuskaili että rupeais nyt näkymään jo raskaus ja yhtäkkiä se pumpsahtikin valtavaksi ja nyt sitä ihmettelee että melkein 2,5 kk pitäisi vielä odotella ja kasvatella masua.


Tein semmoisen muutoksen ruokavalioon reilu viikko sitten, että päätin jättää kaikki herkut pois. Siis sokerilakko. Ekana perjantaina kävi köpelösti ja raskaan viikon jälkeen päätettiin tehdä (mies on mukana sokerilakossa) poikkeus sääntöön. Eli perjantaisin saa ostaa namia. 6 päivää viikosta on hurja parannus siihen, että oltiin pikkuhiljaa lipsuttu siihen että melkein joka ilta käytiin hakemassa karkkipussi puoliksi. Toisaalta muuten meillä ei kauheasti sokeria syödä, esim mehuja ja limuja ei juoda, jugurttia vain silloin tällöin ja puuronkin syön sokerittoman mehukeiton kanssa. Silti tuntui että sohva ja karkkipussi ei nyt ole se paras yhdistelmä vaikka toisten mielestä tässä tilassa sitä juuri kannattaa mässätä kun kerrankin saa ;). Mä ajattelen, että joskus ne kilot on sitten kuitenkin karistettava. Tietysti mietitytti myös raskausdiabetes, jota en ole edellisten raskauksien aikana saanut enkä todellakaan toivo sitä tälläkään kertaa.

Mutta ihanaa kun kevätkin on jo niin pitkällä että ulos tekee mieli lähteä kävelylle (sen talven pakkoulkoilun sijaan) ja liikuttua tulee siis paljon enemmän. Kyllä se taas tästä. Tuntuu, että Suomessa puolet ajasta on odottelua; kohta se kevät jo tulee, no kohta se kesäkin jo tulee, voi tulispa lunta, sulais jo noi lumet... Nyt mä odotan että saadaan vähän vihreämmäksi tätä maisemaa :).


1 kommentti:

  1. Ihana toi masu! Toi sokerilakko kannattaa kyllä todella, tsemppiä siihen!

    VastaaPoista