torstai 9. elokuuta 2012

Ekoshoppailija minussa

Kävin pyörimässä kaupoilla eilen ja Tukholmassahan niitä riittää. Välillä on hauskaa vaan käydä window shoppaamassa vaikka ei olisi erityisesti mitään etsimässäkään (ja silloinhan ne parhaat löydöt yleensä tehdään!). Olen nykyään kuitenkin järkevä shoppailija, sanoisinko ekologinen shoppailija, joten tällä kertaa kotiin ei lähtenyt mitään... Eli ne ajat ovat ohi kun saatoin ostaa kerralla monta halpaa trikoopaitaa joissa sitten ekan pesun jälkeen oli jo reikä. Roskiin.

Ekologinen shoppailija minussa on herännyt pikkuhiljaa, mutta erityisesti Joonatanin syntymä herätti katsomaan elämää vähän pidemällekin kuin mihin oma napa päättyy. Maailma täyttyy roskasta, apua! Näitä ahdistuksia on kuulkaas koettu.

Nykyisin olen siis hieman tylsä shoppailija; saatan syynätä yhtä vaatetta pitkään ja huolella. Katson materiaalin tarkkaan, harkitsen tykkäänkö vaatteesta todella ja onko vaate tyyliltään pitkäikäinen. Suosin luomupuuvillaa ja maksan mielummin enemmän kunhan saan laatua. Ja hei, loppupeleissä säästää kun ei tarvitse olla kokoajan ostamassa uutta (huom, tämä on erittäin toimiva perustelu jos joku perheenjäsenistä kauhistelee esim jonkun lastenvaatteen hintalappua). Plussaa tietysi siitä, jos vaate on vielä valmistettu lähellä tai sillä on muita eko/ettisiä merkkejä. GOTS on se merkki mitä yleensä etsin vaatteesta.

Ai niin, ja yksi tärkeä, kaikki unisex kuosit erityisesti plussaa! Okei, muutama Salama -paita meiltä löytyy, sinistä ja muuta autokuosia. Tämä unisex ajattelu saattaa olla helpompi toteuttaa pojan kuin tytön kanssa. Vaaleanpunainen taitaa kuitenkin olla se lempiväri tytöillä. Ja täytyyhän lapsenkin tykätä vaatteesta minkä päällensä pukee.

Onneksi nykyään on niin mainioita lastenvaatebrändejä, joiden vaatteet ovat ekologisia, joten on varaa mistä valita! Parhaiten kestäviä lasten perus/käyttövaatteita olen löytänyt mm Geggamojalta, Aarrekidiltä ja PoPilta.  Geggamojan collegevaatteet kestävät pojalta pojalle tai tytölle jos kolmannellekin, Aarrekidin materiaalit on todella laadukkaita (ja kuosit ah niin söpöjä!) PoPin ulkovaatteet voi samoin kierrättää omien lasten lisäksi ystävien lapsilla. Juhla ja muut special-vaatteet on asia erikseen, niissä ratkasee enemmin ulkonäkö kuin kestävyys - eihän niitä käytetäkään joka päivä!

Tässä Aarrekidin valikoimaa - superhyvät leggarit, pipo ja pöllöpaita

Ja Geggamojan musta huppari ja pipo - meille syksyn varmat ostokset

2 kommenttia:

  1. geggamojan huppari näyttää kivalta! vieläköhän me tarvittaisiin yksi huppari...

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä hieno! Minäkin hamstraan huppareita näin syksyn kynnyksellä :-)

    VastaaPoista