lauantai 19. tammikuuta 2013

Mikä tekee hyvän vauvanvaatteen?

Tässäpä pieni juttu vauvanvaatteista ja samalla muutamia perusteluja miksi joskus voi maksaa hyvästä vaatteesta vähän enemmänkin. Vaikka lastenvaatteiden verkkokauppiaana haluan tietysti puhua edustamieni merkkien puolesta, niin nämä allaolevat pätevät tietysti ihan kaikkiin vaatteisiin, merkistä viis.

Hyvässä vauvanvaatteessa pitää mielestäni olla seuraavat asiat kohdallaan:

1. Materiaali: pehmeää ja joustavaa, tarpeeksi paksua, sellaista ettei tarvitse pesun jälkeen edes silittää. Näin kovilla pakkasilla on materiaalilla todellakin suuri merkitys. Pehmeissä ja laadukkaissa vaatteissa voi vauvan ihan hyvin laittaa omakotitalon lattiallekin köllöttelemään.2. Helposti puettava: pääntie pitää saada tarpeeksi isoksi, ilman että se venyy. Geggamojan bodyssä on yhden neppari ratkaisu ja se on toiminut mielestäni todella hyvin. Tärkeää on, että pääaukon pitää olla tarpeeksi pieni silloin kun neppari on kiinni ettei kaula jää paljaaksi.3. Oikea koko: käytän mielummin vähän reiluja vaatteita ja suosin vaatteita jotka toimivat pitkään. Esim tässä Geggamojan bodyssä (60cm pojan päällä koko 74-80cm!) voi hihat kääntää niin että body näyttää sopivalta. Kestovaipan kanssa pituutta tulee hurjasti lisää, joten ainakin kokoa isompia bodyjä kannattaa valita.
Housuissa sama juttu. Vyötärössä tarpeeksi napakka leveä resori jonka saa käännettyä lisää käyttöikää runsaasti. Samoin lahkeen leveä käännettävä resori kuten näissä ihanissa Geggamojan housuissa. Toinen lempihousuni vauvalla on nämä Aarrekidin leggingsit, joita on ihan 60cm alkaen. Molemmat housut ovat mielestäni täydelliset vauvan housut. Pehmeät luomupuuvillaiset joissa väri säilyy pesusta toiseen, käännettävät resorit joten kestävät käytössä pitkään.
4. Kierrätä: Laadukasta siis kannattaa ostaa ja käyttää mielummin pidempään. Laadukkaita vaatteita on myös kiva kierrättää, eli ensin tietysti omilla lapsilla mutta sitten kavereille tai myyntiin. Hyvissä vaatteissa säilyy paremmin myös jälleenmyyntiarvo.

5. Söpöys: Tietty vaatteiden täytyy olla myös kivan näköiset :)

Tällaisiin asioihin minä kiinnitän huomiota, mitähän muuta tärkeää olisi?
2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! Mulla merkitsee ehdottomasti kankaan laatu, mielelläni ostan luomupuuvillaisia vauvanvaatteita. Ihan ensimmäiset kuukaudet meillä on menyt pitkälti äitiyspakkausvaatteilla, lisänä jotain kivaa ostettua. Mutta vauvan kasvaessa kaappiin kyllä päätyy pehmoisia, pirteitä ja kivan näköisiä vaatteita. Sekä yksivärisiä että kuviollisia. Ulkomaisia ja kotimaisia. Käännettävät resorit niin bodeissa kuin housuissakin ovat plussaa, samoin bodyn kaksi nepparirivistöä. Mielläni maksan vähän enemmän hyvästä vaatteesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Äitiyspakkauksessa on ollutkin oikein kivoja vaatteita, mulla taitaa olla se edellisen vuoden versio. Ainakin Tutan housuja oli juuri noilla isoilla resoreilla montaa kokoa ja väriä. Luomupuuvillaiset vaatteet tuntuvat olevan usein tosi pehmeitä hyvälaatuisia, varmasti poikkeuksiakin löytyy.

    VastaaPoista