lauantai 11. toukokuuta 2013

Grillikausi avattu hampurilaisten merkeissä


Seuraa viikon ruokapostaus. Päätin kokeilla uutta "Buzzador" palvelua, eli Buzzadoriksi rekisteröityneet pääsevät testaamaan erilaisia tuotteita riippuen mikä kampanja heillä on käynnissä. Sen jälkeen Buzzador joskus jakaa näytteitä ystävilleen tai raportoi tuotteista blogissaan. Hain mukaan tähän Hälsans Kök -kampanjaan, koska tämä kampanja tuntui sellaiselta josta olisi kiva kertoa muillekin. Olenhan itse kasvissyöjä ja kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia (kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa), joten tämä sopi minulle loistavasti.
Eilen siis avattiin grillikausi ja päätettiin valmistaa hampurilaisia. Pojille jauhelihapihvejä ja minulle näitä Hälsans Kök -kasvispihvejä (tästä tuotetietoihin). Pihvi on suurimmaksi osaksi (60%) soijaproteiinista valmistettu ja siis aivan eri asia kuin useiden muiden valmistajien kasvispihvit, jotka yleensä vehdään ihan kasviksista eikä soijasta. Burgereista tuli superhyviä, sämpyläksi ostin Ullan Pakarin Junttasämpylöitä (yksi mun aivan ykköslemppari leipäpuolelta!). En vällää niistä "hampurilaissämpylä" -nimellä myytävistä höttöpullista ollenkaan. Väliin vaan Amerikkalaista hampurilaiskastiketta (ainoa ei niin terveellinen ainesosa tässä ateriassa) ja salaattia sekä tomaattia. Aikaa valmistukseen meni ehkä 10 min, pihvithän valmistuu grillissä muutamassa minuutissa.Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Niitä olen valmistanut useasti ja hyviä ovat. Teen ne usein pita-leivän väliin jonne tungen falafelin lisäksi salaattia, turkkilaista jugurttia (valkosipulilla maustettuna) ja tomaattia sekä fetaa. Toinen kotona syntyvä pikaruoka joka peittoaa pikaruokaravintolassa käynnin mennen tullen.
Vähän vielä faktatietoa Hälsans Kök -tuotteista: "Tuotteet on falafelia lukuunottamattavalmistettu soija- ja vehnäproteiinista. Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon.
Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Esimerkiksi sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5 g/ 100 g, raejuusto noin 16 g/ 100 g ja maitoraha noin 10 g/ 100g." Lisätietoa tuotteista: www.halsanskok.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti