lauantai 15. joulukuuta 2012

Kestovaipat rules

Täytyy heti kärkeen todeta, että huolimatta postauksen otsikosta, kestovaipat eivät ole minulle varsinainen intohimon kohde enkä katso kieroon niitä äitejä jotka normivaippoja käyttävät. Todellakaan. Itselleni, oman vauvan kanssa, koen asian kuitenkin tärkeäksi. Pieni teko roskan vähentämiseksi.

Vauva on nyt 8-viikkoa ja pieni pylly on nyt mielestäni kasvanut kestovaippoihin sopivaksi. 2-kiloinen kun oli niin valtavan pieni että eihän sillä mitkään kestot olisi pysynyt päällä. Nythän poika on varmasti 4 kiloa ja päälle. Ensiviikon neuvolassa saadaan tarkat mitat.

Vaipparoskaa on näiden ensimmäisten neljän viikon aikana kertynyt ihan jumalattomasti!!! Mikä olikaan se aika kun yksi vaippa maatuu, 300 vuotta? Hurjaa. Meillä käy, omakotitalossa kun asumme, roska-auto kerran kahdessa viikossa tyhjentämässä roskiksen. Vaippojen myötä roskis on täpösen täysi jo näin lauantaina kun seuraava tyhjennys on vasta 5 päivän päästä. Katsotaan tekeekö kestoihin siirtyminen mitään eroa roskan määrään, jos sama jatkuu, täytyy dyykata ja tutkia mitä kaikkea roskiin oikeen lentää.

Pakko hehkuttaa hieman bumgenius-vaippoja. Saimme ystäviltä aikoinaan testiin näitä vaippoja ja jäimme heti koukkuun ;). Niin helppoja, imut vaan sisään ja käyttöön. Lisäksi vaipat saa säädettyä kolmeen eri kokoon nepparien avulla. Eli sama kuori käy heti vastasyntyneestä normikokoisesta vauvasta aina noin kahden/kolmen vuoden ikään asti. Esikoisen kanssa muistaakseni kovassa menossa vaippa vähän hiersi tuon iän jälkeen. Mutta onneksi esikoinen jätti vaipat kokonaan 2,5 vuotiaana. Imut saa myös säädettyä esim niin että vaikkapa pojilla eteen saa kaksinkertaisen imun taittamalla ja nepparikiinnityksen avulla. Mielestäni ne olivat joka pennin arvoiset, itse tilasin vaipat Englannista vähän edullisempaan hintaan.

Tulee hyvä mieli kun voi tehdä edes jotain pientä ympäristön hyväksi. Ja lisäksi kertisvaipat maksavat paljon. Siitäkin säästöstä tulee hyvä mieli. Hih, siiderilasillisen jälkeen rupeaa tulemaan hyvä mieli aika monestakin asiasta. Parasta lopetella nyt.

Alla vielä kuva miten hurmaavissa väreissä näitä vaippoja löytyy.

1 kommentti:

  1. Ja tulipa vaan mieleen, että on se elämä vaan vähän muuttunut kun lauantai-iltana hehkutan blogissa jostain kestovaipoista :D

    VastaaPoista